6 млн. лв. за спортни съоръжения иска от държавата Община Павликени
6 млн. лв. за спортни съоръжения иска от държавата Община Павликени / Община Павликени

Проект за изграждане на спортни съоръжения на стойност 5 866 862,00лв. разработи и внесе във фонд „Земеделие" Община Павликени. Кандидатства се за финансиране по Програмата за развитие на селските региони, мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони". Проектът предвижда закрит плувен басейн, фитнес площадки на открито, обновен стадион, два тенис-корта и игрище за футбол на малки вратички , които след подписването на договора трябва да бъдат изградени в рамките на 30 месеца.

Обновявне на стадион «Ганчо Панов» ще е най- голямата придобивка за павликенчани. Планира се монтирането на 3000 седалки, както и изграждането на метална ограда. Една от съществуващите сгради ще бъде реконструирана в триетажно спортно общежитие, в друга ще се оформят нови съблекални.

До спортната зала „Йордан Петров - Графа" в града ще бъде построен 25- метров закрит плувен басей.

 В близост върху съществуващите игрища ще бъдат изградени два тенис-корта с осветление и терен за футбол на малки вратички, с размери 22 на 44 м.

Четири населени места в общината също ще имат придобивки, ако проектът бъде одобрен. В Бяла черква, Недан, Карайсен и Върбовка ще бъдат отворени площадки с фитнес уреди на открито. Сред тях са успоредки, висилки, крос-тренажори, дъски за сърфиране, уреди за гъвкавост на краката, масажори за гръб и кръст, колелото на Тачи и уред тип „Ездач".

В Недан се предвижда още ремонт на детската площадка и монтирането на пързалка, катерушки и две беседки.