5688 лв. събра Коледният благотворителен бал на кмета
5688 лв. събра Коледният благотворителен бал на кмета / Сдружение Азбукари

5 688 лeва са събрани на традиционния Коледен благотворителен бал на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов, съобщиха от администрацията. Съорганизатори на инициативата бяха клубовете Ротари, "Зонта Интернешънъл", "Лайънс Велико Търново", Лайънс Велико Търново - Арбанаси, "Лайънс Царевец", "Св. Патриарх Евтимий".

285 души се включиха в благотворителния бал. Събраните средства ще бъдат дарени на фонда за изграждане на адаптирана площадка за деца с увреждания във В. Търново, учреден от общината и Сдружение Азбукари.

Даниел Панов се обърна към участниците в празничното събитие с думи на благодарност за тяхната активна обществена дейност и за значимия им принос в устойчивото развитие на града, общината и общността. Той изрази убедеността си, че представителите на бизнеса и обществено активните организации ще продължат да бъдат водещи при подкрепата си за Велико Търново след класирането му за финалния кръг, където ще бъде определен българският град – Европейска столица на културата през 2019 година.

Трио тенори „Уникалните гласове“, Валди Тотев от легендарната рок група „Щурците“, поп дивата Йорданка Христова, както и коледари от ансамбъл „Искра“ създадоха неповторимо и вълнуващо предколедно настроение. Принцеса Теофана фон Саксен обяви подготвено и направено от нея дарение на проходилки за деца и възрастни хора. Те ще бъдат разпределени с помощта на социалните служби на нуждаещите се.