благотворителност
благотворителност / netinfo
Благотворителният концерт в помощ на 4-годишната Иванна, организиран от Симона Божанкова и Радина Манолова, събра 2577 лева лечението на момичето. На сцената излязоха IN SPECTRE: Missher & Grisha Georgiev, Яница Русева live, Иван Иванов и хип-хоп танцьорите от The Centre. Със специални изпълнения се включиха и Галина Макавеева и Боряна Божанкова. Събитието беше организирано с подкрепата на Яница Русева и пиано-бар “Плей“.Събраната сума ще бъде преведена по сметките на кампанията.

Това е поредното от събитията в подкрепа на кампанията за лечението на 4-годишната Иванна, която е болна от хронична бъбречна недостатъчност. Преди седмица във Велико Търново се проведе и стънт-дрифт шоу, а кутии за събиране на дарения са поставени на ключови места в града. От проведените досега събития и от дарения, организаторите на кампанията са събрали досега близо 8 000 лева.
Иванна вече e в терминална фаза на болестта. Съвсем скоро тя ще се нуждае от хемодиализа и трансплантация, за да може да продължи да се развива нормално като всички деца. Засега всички лекарства я поддържат усмихната и игрива, но в един момент това ще спре, посочват родителите й. Диагнозата й нефронофтизата означава наследствено бъбречно заболяване, което се характеризира с хроничен тубуло-интерстициален нефрит, който може да се прояви от ранна детска възраст до второто десетилетие от живота и в зависимост от формата да прогресира с различни темпове стигайки до терминална (крайна) фаза на хронична бъбречна недостатъчност.

Нефронофтизата се проявява с атрофия на бъбречните каналчета, уплътняване на бъбречнaта съединителната тъкан между каналчетата, кисти в бъбреците и други, като постепенно се развиват симптомите на различните стадии на хронична бъбречна недостатъчност и на съответните токсични увреждания на останалите вътрешни органи. Лечението е трансплантация.

От Университетската Болница в Хайделберг, Германия, са разгледали документите на Иванна и са се съгласили да направят изследванията, в зависимост от които ще последва трансплантация. Те ще покажат дали Иванна може да приеме бъбрек от родител. Сумата за изследванията 30 000 евро беше събрана в началото на кампанията, но за семейството на детето ще не е невъзможно да съберат нужните за последващото лечение над 70 000 евро. Иванна вече има дата за трансплантацията – 22 юни 2017г.
 
Можете да помогнете на Иванна и като преведете средства по  дарителската й банкова сметка:  
Банка ДСК ЕАД
IBAN: BG17STSA93000024333592
BIC: STSABGSF
Иванна Йорданова Илиева, гр. Варна