200 нови членове на ГЕРБ получиха картите си от Цветан Цветанов
200 нови членове на ГЕРБ получиха картите си от Цветан Цветанов / снимки: ГЕРБ

На тържествено събрание във В. Търново вицепремиерът и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов връчи партийните карти на 200 новоприети членове от десетте общински организации в областта. Събранието се състоя снощи в голямата зала на МДТ „К. Кисимов", която бе препълнена от около 800 души, членуващи в партията.

С изпълнение на самодейна фолклорна формация от Горско Ново село бе посрещнат вицепремиерът във фоайето на театъра. Освен него, събитието уважиха административният секретар на партията Цветомир Паунов и Богдан Мирчев, представител на фондацията „Ханс Зайдел", която неизменно подкрепя проявите на ГЕРБ. В залата бяха още депутатите от великотърновския регион, областният управител и екипът му, кметовете и общинските съветници на ГЕРб от цялата област.

„Оценявам работата на предшественика си Христо Христов, имам добра основа, на която да стъпя като областен лидер. Имам, разбира се, и някои различни виждания, така че ще има нови моменти в работата на структурите в областта", каза областният координатор и кмет на Велико Търново Даниел Панов. 2936 са членовете на областната организация на ГЕРБ, отчете той и подчерта, че всяка кандидатура за членство вече се разглежда внимателно. Панов благодари на координаторите на МГЕРБ, СГЕРБ, ЖГЕРБ за работата им по оптимизиране на членската маса и активизиране на дейността.

Пред препълнената зала зам.-председателят на ГЕРБ поздрави Даниел Панов за начина, по който е започнал работата си като партиен лидер и му пожела успех. Той припомни, че по време на предизборните си обиколки е установил, че Панов е бил сред най-добре подготвените кандидат-кметове в страната. Цветанов похвали кмета на Стражица инж. Детелина Борисова за това, че е особено дейна и инициативна, работейки за интересите на своята община. Той открои положителните качества на д-р Гецова, която по думите му продължава добрите практики в управлението от миналия си мандат. Отчете отличния резултат на инж. Добромир Добрев и цялата структура в Г. Оряховица, където „имахме изключително сериозни проблеми". Благодари на членовете на организацията в Елена и на инж. Дилян Млъзев, защото той постигна така необходимата промяна на статуквото.

Освен това обаче Цветан Цветанов благодари  и на неуспелите кандидати. „Всеки трябва да допринася за бъдещето на ГЕРБ, независимо какъв партиен пост заема в момента. Знаем, че каузата ГЕРБ и управлението на ГЕРБ е важно за бъдещето на страната и в момента това е най-важното, върху което трябва да се концентрираме, за да можем да се подготвим за следващите парламентарни избори и да имаме втори управленски мандат", каза Цветанов. Той апелира общинските съветници и депутатите от съответните региони да провеждат повече срещи с членовете на ГЕРБ, за да не се капсулират структурите, какъвто факт е бил наблюдаван в по-минали времена. Посъветва новия областен лидер да концентрира повече усилия в общините, където ГЕРБ има по-слаби резултати и призова общинските координатори да споделят проблемите си с областния председател.

Вицепремиерът определи политическия климат в държавата като емоционален. Според него опонентите на ГЕРБ си служат с популизъм с единствената цел да има негативно говорене по отношение на управлението на държавата.

„Полагаме максимални усилия да повишим усвояването на средствата по оперативните европейски програми", каза още Цветанов и заяви, че държавата ще помага на общините. Той съобщи, че проектът за ремонт на пътя Елена - Твърдица вече е задвижен. След официалната част присъстващите имаха възможност да се насладят на последния спектакъл на Нешка Робева „Среща в „Споменът".