10 000 лв. дава община Сухиндол на футболния клуб
10 000 лв. дава община Сухиндол на футболния клуб / Sofia Photo Agency

10 000 лева е предвидила община Сухиндол за финансиране на футболния клуб през 2011 година, съобщи кметът Пламен Чернев. Това на практика прави местния „Лозен" най-добре обезпечения финансово с общински пари отбор в „А" регионална група.

Според кмета футболът е най- масовият спорт в Сухиндол, събира най- много хора на трибуните и за това не бива да бъде пренебрегван. През тази година сухиндолци трябва да получат и прекрасен спортен комплекс. Общината започва реализирането на проект по Програмата за развитие на селските райони на стойност на 1,8 милиона лева.

С парите по ще бъде ремонтиран Общинският спортен комплекс. Теренът на градския стадион ще получи ново тревно покритие, големият плувен басейн ще бъде реконструиран и ще се направи нов детски. Плановете предвиждат изграждане на тенискорт и фитнес- зала. Пари са предвидени и за ремонт на съблекалните и пейките на стадиона.

Вече се задействат процедурите по насрочването на обществени поръчки. което ще позволи до лятото да е започнала същинската работа.