Зрелостници от Хуманитарната събират пари за лечението на болни от муковисцидоза
Зрелостници от Хуманитарната събират пари за лечението на болни от муковисцидоза / www.zdravedae.com

Зрелостници от Варненската хуманитарна гимназия ще подкрепят благотворителната инициатива „Панаир на добрината”. През тази година панаирът ще събира пари за болни от муковисцидоза деца, като участие ще вземат ученици от цялата страна.

За втора поредна година абитуриентите от Софийската ІІ английска гимназия „Томас Джеферсън“ отправят покана към своите връстници за включване в благотворителната кампания „Панаир на добрината”. Засега желание за участие са изразили 12-класници от 10 училища в цялата страна.

Едно от тях е и Варненската хуманитарна гимназия „Константин преславски”. Организацията на панаира е поета изцяло от зрелостниците, като в деня на изпращането си те ще облекат бели тениски, вместо официални тоалети, като ще дарят всички събрани средства на болни от муковисцидоза деца. Зрелостниците от Варненската хуманитарна гимназия ще направят и гривни, които да раздават на съученици, учители и приятели.

В координацията с останалите училища на 12-класниците помага Мариана Григорова, която е партньор и съорганизатор на „Панаира на добрината”. Тя сподели, че основна цел на благотворителната кампания е насочването на общественото внимание към болестта и запознаването на хората с начините за изследване и ранно диагностициране.

Екипът на „Панаир на добрината” е изпратил официални писма с покани до всички средни училища и гимназии в страната, като ги приканва да подкрепят каузата и да превърнат суетата в деня на изпращането си от училище в истински панаир на добрината.