Затвор за сводник, карал непълнолетни да проституират
Затвор за сводник, карал непълнолетни да проституират / Дарик Варна, архив

Дело за склоняване към проституция приключи с осъдителна присъда на Районен съд - Варна. Ефективно наказание от 1 година затвор при строг режим и глоба в размер на 5000 лева наложи съдът на 27-годишния М. Иванов, съобщиха от пресслужбата на съда.

Подсъдимият бе признат за виновен в това, че в периода от края на октомври до 3 ноември 2011 год. склонил към проституция две непълнолетни момичета. Подсъдимият 27-годишен мъж на неустановена дата в края на октомври приютил двете момичета след бягството им от социален дом. Той предложил на непълнолетните да проституират край местността „Боровец" на пътя Варна - Бургас, като с част от заработените от тях пари той да наеме квартира и да ги пази.

Още от следващия ден двете момичета започнали да проституират, подсъдимият се настанил заедно с тях на квартира и започнал да прибира всички получени пари от извършваните сексуални услуги.

Делото бе разгледано в процедура на съкратено съдебно следствие. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.