Заповед за освобождаване на Нанков все още няма, предстои да му бъде връчена
Заповед за освобождаване на Нанков все още няма, предстои да му бъде връчена / БГНЕС, архив

Официална заповед за освобождаването от длъжност на шефа на варненската полиция Чавдар Нанков все още не е връчена, заявиха за Дарик източници от МВР. От вътрешното ведомство обаче нито отрекоха, нито потвърдиха, че рокада на най-високия пост във варненската полиция ще има.

По-рано днес сайтът Афера публикува информацията, че Чавдар Нанков е отстранен, а на негово място е назначен Николай Калчев.

„Все още няма нито отстраняване, нито ново назначение”, категорични бяха от МВР пред Дарик. Стана ясно обаче, че на Нанков му е казано устно, че скоро ще напусне поста. Официалната заповед можела да дойде още утре, но можела и да се забави с дни или дори със седмици.

По-рано днес Дарик потърси официално потвърждение от Областната дирекция на МВР във Варна. Говорителят Ивана Милева отрече, че директорът на варненската полиция - главен инспектор Чавдар Нанков е временно отстранен от длъжност. „Към момента г-н Нанков продължава да изпълнява своите служебни задължения”, заяви Милева.

Чавдар Нанков изпълнява задълженията си до получаване на официалната заповед от министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, показа проверка на Дарик.

Тиражираната причина за евентуалната рокада е, че шефът на варненските полицаи ще бъде отстранен заради новите случаи на палежи на автомобили във Варна. Преди време полицията задържа млад мъж, който беше обвинен в умишлен палеж на повече от 10 автомобила. Младежът беше пратен в лудница, като разследването срещу него е в процес на прекратяване поради невменяемост.