Зам.-министър увери: Няма да се спира работата на корабни места на пристанището
Зам.-министър увери: Няма да се спира работата на корабни места на пристанището / снимка: Дарик Варна, архив

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев се срещна с представители на Съюза на транспортните синдикати в България, Федерацията на транспортните работници и Синдиката на докерите. По време на срещата бяха обсъдени въпроси свързани със затварянето на част от "Пристанище Варна" ЕАД с цел превръщането му в рекреационна зона.

Заместник-министър Гинев заяви, че преди проектът за изграждане на Интермодален терминал Варна да бъде реализиран напълно, няма да се спира работата на 1-во и 2-ро корабни места на пристанището. Той уведоми, че вече е подписан и договорът за проектиране на новия терминал.

Заместник-министър Гинев отбеляза, че реализирането на този проект е ясен знак за намерението на Министерството за развитие и осигуряване на нови възможности за работа на пристанището.

Присъстващите на срещата обсъдиха още Колективния трудов договор на служителите на „Пристанище Варна" ЕАД. Те се обединиха около мнението, че условията на труд в пристанището не могат да бъдат променяни без да бъде постигнато съгласие на двете страни - синдикати и работодатели.