/ bgmaps.com
Улица „Букет” е букет от дупки, жалват се живеещи в района 
Улица „Букет” в кв.”Изгрев” да бъде асфалтирана. За това настоява Инициативен комитет от граждани, живеещи там. Искането им, подкрепено със стотина подписи, бе разгледано на днешното заседание на комисията “Благоустройство и комунални дейности” към местния парламент.

За да разширят улица във Варна, ще местят ценна сграда

Проблемът с настилката на „Букет” съществува отдавна. Преди години там е имало асфалт който с времето е бил разрушен. В същото време съседните улици „Орхидея” и „Перуника” неотдавна са били асфалтирани, жалват се живеещи на улицата с проблемна настилка.

„В момента улицата представлява пресъхнало корито на река”, описа ситуацията Светлозара Жекова. Тя отбеляза, че за проблема от 15 години се пишат писма до Общината, но без резултат.

Валентина Стойкова добави, че заради лошото състояние на пътя, колите на Бърза помощ трудно стигат до адресите на нуждаещи се. Проблем е и доставянето на пощенски пратки.

При дъжд улицата е покрива с кал, което принуждава жени, които живеят на „Букет” да си събуват обувките с токчета и да ги оставят в пощенските кутии в началото на улицата, разказа още тя. По думите й, улицата се намира само на 3 км от центъра на Варна, а прилича на нива.

Районът е висок клас градска зона и е данъчно третиран  като кв.”Чайка”и курорта „Златни пясъци”. „Наскоро си платих данъците с отвращение”, изтъкна Стойкова. 

„Букет” се явява продължение на улица „Евлоги Георгиев”. Ширината й е около 3 метра, а дължината - около километър.

Проблемът е, че в района няма улична регулация, обясни Тихомир Тимов,  началник на отдел в общинската дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване”.

Вариант за решаване на проблема е залагане  на средства в общинския бюджет за следващата година, за да започнат отчуждителни процедури за осигуряване на стандартно трасе за улица.

След това може се пристъпи към проектиране и изграждане на новата настилка, стана ясно за заседанието на комисията  по благоустройство и комунални дейности. Временно решение на проблема може да е полагане на фрезован асфалт от уличните ремонти в града, като за тази цел ще се търси съдействието на кметство „Приморски”.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК