/ Дарик Варна, архив
Григор Григоров е внесъл ново предложение до Общинския съвет за закупуване само на терена на Дупката, без акциите на дружествата на Гергов
Авторски виц за коалицията „Демократична България”, в която влизат партиите ДСБ и „Да, България” разказа в предаването „Зала Пленарна” по Дарик независимият съветник Григор Григоров. На въпрос към Радио Ереван какво би се родило от любовен триъгълник между импотентен, непорочна девица и джендър, отговорът бил: „Демократична България”. 


"Демократична България" скочи срещу сделката за Дупката във Варна



Григоров, който влезе в местния парламент с листата на „Реформаторски блок”, измислил вица, след като партиите политизирали казуса за Дупката във Варна. Съветникът е един  от най-големите критици на сделката за 43 млн. лв., които ще бъдат платени на Георги Гергов от държавния бюджет.     

„Аз съм прагматик и искат да решим казуса прагматично, а не да си говорим празни приказки. Симпатизирам на „Демократична България”, но те не симпатизират на мен и ми го показаха в прав текст. Като ги питах какво решение предлагат, те отговориха, че ще кажат по-късно. Те нямат решение, защото не са направили задълбочен анализ”, заяви Григоров по повод позицията, която в началото на седмицата заеха от Демократична България. 


Каква е историята на варненската Дупка, струваща 43 млн. лв.


Съветникът е против общината да придобива дружествата на Гергов „ЦУМ Варна” и „Порт Палас”, част от чийто капитал е теренът на Дупката. По думите му през последните 10 години фирмите не са публикували отчети и на практика са фалирали. „ЦУМ Варна”  има 19 млн. лв. непокрита загуба и задължения от 1,2 млн. лв., а „Порт палас” – загуби от 400 хил. лв. , изтъкна Григоров. 

„Защо искат да ни превърне в игнатиевски циганин чрез придобиването на двете дружества. Историята им е изключително порочна и всичко лошо, което може да се каже за едно търговско дружество, там съществува”. 


Съдът отхвърли жалба на съветници срещу сделката на Дупката


Административният съд е отказал да образува производство по жалба на Григор Григоров и колегата му в местния парламент Костадин Костадинов за отмяна на решението на Общинския съвет за сделката. Мотивите на съда са били, че като съветници и граждани двамата нямат правен интерес да атакуват решението. 

Григоров обяви, че е внесъл ново предложение за решение в Общинския съвет за закупуване само на терена на Дупката на цена от 41,3 млн. лв. без ДДС. 

„Предлагам да сключим сделка за покупко-продажба за сумата, определена от оценителите. Вземаме само това, което ни интересува, а другото го оставяме на дружеството. Моето мнение е, че параметрите на сделката са завишени, но цената се определя според пазара, както и от търсенето и предлагането”, добави Григор Григоров.