/ Дарик Варна
Община Варна ще трябва да изплати 20 хил. лева обезщетение на мъж, потрошил крак в необезопасена улична дупка в града. Това става ясно от решение на Районния съд по повод искова молба заведена от потърпевшия заради претърпените неимуществени вреди, съобщава Moreto.net.

Инцидентът, при който мъжът е получил множество счупвания на левия си крак, е станал през юни 2017-та година. Пострадалият работел като доставчик във фирма. При слизане от служебния си автомобил той стъпил с десния крак в пропаднала необезопасена дупка на пътя, при което залитнал, загубил равновесие и паднал върху левия си крак.

Опитал се да стане, но усетил много силна болка и не успял. Бил транспортиран с линейка до болница, където лекарите констатирали множество счупвания. Наложило се да му бъде извършена операция и да му бъде поставен винт.

Обезщетението за претърпените вреди и страдания трябва да изплати Община Варна, защото именно тя има грижата за поддръжката на пътя, където се е намирала дупката. Местната управа ще трябва да покрие и разноските по делото, става ясно от решението на съда.