/ Дарик Варна
Комисията по здравеопазване към местния парламент ще изслуша доклад на новоизбрания управител на Очна болница. Проф. Христина Групчева ще застане пред съветниците като временен управител на здравното заведение, след като миналата седмица бе избрана да заеме мястото на подалия оставка д-р Руслан Тошев.

Комисията ще разгледа и предложението на Медицинския университет във Варна, свързано с бъдещето на Очна болница, която изпитва финансови проблеми и е в лошо техническо състояние.   

Сградата на Очна болница е опасна за пациентите, алармират лекари

Предлага се преминаване на лечебното заведение от база за обучение на Медицински университет-Варна в база на университета. Целта е превръщане на Очна болница в елитен център по офталмология за болнично лечение.

Комисията ще разгледа е предложението за осигуряване на поредна финансова помощ на Специализираната болница за активно лечение на белодробни забoлявания . Управителят на Тубдиспансера моли за отпускане на средства за покриване на задълженията, които възлизат на 147 529 лева. Болницата дължи на НАП близо 120 000 лева. Освен това е осъдена да заплати 27 544 лева на Енерго-Про. Заради натрупаните дългове банковите сметки на Тубдиспансера са запорирани.    

Запорираха сметката на варненска болница заради дългове

Съветниците ще гласуват и предложението за отпускане на финансова помощ за ин витро процедури на 18 варненски двойки с репродуктивни проблеми.  Общата сума на помощта е 46 500 лева.

Заседанието на комисията „Здравеопазване” е насрочено за 14.00 часа.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК