/ БГНЕС
Лидерът на БСП Корнелия Нинова обясни причините за сваленото политическо доверие от председателя на варненските социалисти Борислав Гуцанов.

Борислав Гуцанов не приема отстраняването си, приличало на саморазправа

„Изпълнителното бюро на БСП свали политическото доверие от Борислав Гуцанов и изпълни волята на варненските социалисти. 54 жалби срещу Гуцанов са изпратени до ръководството на БСП за 6 години от варненските социалисти", коментира Нинова пред bTV.

По думите й жалбите са за подправяне на членската маса във Варна чрез вписване на фалшиви членове. „Предприех инициатива да направим електронно членство и карти и получих от Гуцанов формуляри на хора, починали отдавна, както и на такива, които не фигурират в ГРАО. Имаше 7 формуляра с различни имена и една и съща снимка", заяви Нинова.

БСП с нов градски лидер във Варна, смениха Гуцанов

Като друга причина за отстраняването на Гуцанов тя изтъкна изразходването на субсидията от варненските организации. Според нея средствата не достигат до районните структури в морския град. Освен това е имало оплаквания от варненски социалисти и за икономически зависимости на Борислав Гуцанов.

„Той гласува сделки с кмета на Варна, за които БСП има позиция, че е против. Ние се борим от три години срещу този модел на управление, а на гласуванията той ги подкрепя", каза още Нинова.