Христо Боев (крайният вляво) ще води временно БСП във Варна 
Христо Боев (крайният вляво) ще води временно БСП във Варна  / Дарик Варна
Борислав Гуцанов е сменен от поста председател на градската организацията на БСП във Варна.

Неговото място временно заема друг общински съветник на социалистите - Христо Боев. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след изнесено заседание във Варна на Изпълнителното бюро на НС на БСП.

Мотив за сваляне на политическото доверие от Гуцанов е представянето на БСП на последните местни избори и противоречия вътре в организацията, които са от години, отбеляза Нинова, която определи решението като „нелеко”.

Според нея варненската структура на социалистите, няма да пострада от отстраняването на Гуцанов. Нинова изрази надежда, че той ще остане в редиците на БСП и ще продължи да работи за партията. 

45-годишният юрист Христо Боев ще води БСП-Варна до градската конференция на партията през септември, на която ще бъдат номинирани кандидатите за кметове и общински съветници. 

„Смея да твърдя, че познавам добре градската партийна организация на БСП - с всички силни и слаби страни. Мотивацията ми е да намерим първо едно вътрешно обединение, да можем да върнем хората, които по някакъв начин са разочаровани от нас във времето, за да можем с пълно основание, със сили и увереност, да се борим за доверието на варненци”, заяви Боев. Той е в БСП от 2000 г. През последните 10 години е председател на организацията на партията в район „Одесос”.

„Вярваме, че във Варна можем да постигнем пробив. Сами не можем, разбира се. Освен по-малки партии, граждански сдружение, авторитетни имена и хора, които искат промяната, наш съюзник ще са гражданите на Варна”, изтъкна Корнелия Нинова. Тя разкри, че БСП стартира от Варна национално допитване сред гражданите за местните проблеми. Допитването ще става чрез различни видове комуникация - както онлайн, така и чрез хартиени носители. Резултатите от него ще бъдат основа за решенията, които ще залегнат в платформата на столетницата на предстоящите местни избори.   

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК