/ live.varna.bg
Международният музикален фестивал „Варненско лято“  среща почитателите на  джаза с Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева . В събота, 24 август, в Летния театър от 20.00 часа те ще представят проекта си „Ladies of Jazz“. Заедно с тях на сцената ще бъдат и The Fingertones – Филип Александров (клавишни), Богомил Енчев (ударни), Светослав Неделчев - Козмо (бас), Петко Дреников (китара), Арнау Гарофе (саксофон) и Тодор Бакърджиев (тромпет).

Соул, фънк и джаз ще е стилистичната рамка на концерта, на  който ще бъде представена селекция от Ella Fitzgerald, Jill Scott, Erykah Badu и други. Авторска музика и български хитове като „Прошепнати мечти“ и „Да е влюбен този свят“ също са част от програмата. 

„Специалното при представянето на проекта ни във Варна е, че този път ще има с нас симфоничен оркестър с диригент Ганчо Ганчев. Ще бъде нещо различно и като музика, и като усещане, и е нещо, което задължително трябва да бъде видяно. Създаването на „Ladies of Jazz“ се случи в средата на миналата година, когато ми хрумна идеята да направим обединение на различните нюанси на женското присъствие в българския джаз, но и да хвърлим един мост между поколенията. Аз съм огромен фен на Камелия Тодорова и на Милица Гладнишка и ми се искаше да имаме повод да се съберем на едно място. И този проект ни събра. Смятам, че стана много разнообразен и много енергичен сам по себе си - с нашите прилики и разлики като изпълнители, а и като хора. И това го прави уникален“, обясни Рут Колева, която е инициатор и двигател на мащабното събитие. 

Събитието е част от Международния музикален фестивал „Варненско лято“, който се организира от Община Варна, в партньорство с Министерството на културата.

Пълната програма ще откриете тук. Цените на билетите за концертите са от 5 и от 20 лв., със специална цена за учащи  и пенсионери - 2 лв.