/ Община Варна
Фланелката ще бъде поставена в Музея на спортната слава в Юнашкия салон

Тениска с надписа „С благодарност на Варна“ и автограф на Григор Димитров бе връчена официално днес на кмета на Варна Иван Портних от главния треньор на клуб „Черно море Елит“ Огнян Илиев. Фланелката ще бъде поставена в Музея на спортната слава в Юнашкия салон в града.

„Трогнат съм, че в толкова успешен етап от кариерата си Григор Димитров не е забравил Варна, където е израснал като състезател. Гордеем се, че през 2014 г. го обявихме за почетен гражданин на нашия град!", каза кметът. Иван Портних припомни, че успешният тенисист подкрепи официално и кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица преди година. "Благодаря за уважението към града ни. Този подарък ще бъде прекрасно попълнение на колекцията на Музея на спортната слава в Юнашкия салон“, каза кметът Иван Портних. 

В музея вече са подредени ръкавиците на Владимир Вълев – Питбула, с които стана Световен шампион в К1, трикото на Елица Янкова, с което спечели бронзовия медал от Олимпиадата в Рио, фланелка с автографи от футболистите на ПФК "Черно море" -носители на Купата на България' 2015 и много други трофеи. Сигурен съм, че сбирката ще бъде обогатена с нови трофеи, тъй като големите победите на варненските спортисти тепърва предстоят", коментира Кристиян Димитров, директор на дирекция "Спорт" в Община Варна.