Вложители в КТБ се събират на протест
Вложители в КТБ се събират на протест / Sofia photo agency, архив

Вложители на Корпоративна търговска банка (КТБ) излизат на протест във Варна. Днес в 17,30 часа те ще се съберат пред централния варненски офис на банката на ул. „Братя Георгиевич". По същото време протести ще има и в София, Пловдив, Русе, Велико Търново, Сливен и Бургас, а организацията върви в социалните мрежи.

В поканата за протеста в морската столица се посочва, че за него вече има издадено разрешение от Общината. Организаторите отправят молба към протеста да се насочват само хора от Варна, които не могат да присъстват в София. Уточнява се, че варненското събитие е с цел оказване на съпричастност към протеста в столицата.

Към момента участие в събитието са потвърдили 43 души.

Миналия понеделник протестиращи се събраха пред централата на Българска народна банка в София с искане проблемът с Корпоративна търговска банка да бъде разрешен. Според хората със средства, блокирани в КТБ, в страни като Кипър, Гърция и Португалия, подобни банкови проблеми са решени в рамките на няколко седмици. Недоволните поискаха среща с главния гуверньор на Републиката Иван Искров, както и да влязат в Централната банка.