Варненските болници осигуряват работа на новозавършилите акушерки и медицински сестри
Варненските болници осигуряват работа на новозавършилите акушерки и медицински сестри / МУ Варна

Варненските болници осигуряват работа на медицинските сестри и акушерки от Випуск 2014 на варненския Медицинския университет. Това стана ясно днес на състоялата се тържествената церемония  по повод  дипломирането на студентите от Випуск 2014 на Факултета по обществено здравеопазване (ФОЗ) към МУ – Варна.  Общо 202–ма са абсолвентите, от тях 80 са отличници. За първи път ФОЗ  връчи дипломи на завършилите магистри по програма по Обществено здравеопазване, осъществена по образователен франчайз с Каза Колидж в Никозия, Кипър и на завършилите първата и единствена в страната програма по “Фармацевтичен мениджмънт”. Абсолвентите от специалностите "Медицинска сестра", "Акушерка", "Здравен мениджмънт", „Фармацевтичен мениджмънт” и "Управление на здравни грижи" - бакалаври и магистри, получиха дипломите си от ректора на учебното заведение проф. д-р Красимир Иванов.

Университетската болница „Св. Марина“ вече осигури 15 работни места на постоянен трудов договор за медицински сестри и обявява нови 8  свободни места за медицински сестри. МБАЛ „Св. Анна“ - Варна и БАЛ къв ВМА Варна осигуряват по 3 работни  места на постоянен трудов договор за медицински сестри, а СБАГАЛ  „Проф. д-р Д. Стаматов“  кани всички абсолвенти от специалност „Акушерка“ да започнат работа в отделение по техен избор в болницата, както и абсолвенти от специалност „Медицинска сестра“  за работа в отделението по неонатология и в отделението по анестезиология и реанимация.

В приветственото си слово, ректорът на МУ – Варна каза: „Вие избрахте да поемете по пътя на една благородна професия – грижа за здравето и живота на хората. Достигането на тази висока цел стана възможно благодарение на ежедневния ви труд и огромното ви желание да се развивате. През годините на обучение имахте радости и трудности, но получихте нови знания, умения и верни приятели. И винаги близо до вас бяха вашите наставници – професори, доценти и асистенти.“ Проф. д-р Красимир Иванов пожела на дипломантите да носят в сърцата си благородството на професията през целия си живот и да се стремят към големи професионални успехи, достойни за благото на българското здравеопазването.

Варненските болници осигуряват работа на новозавършилите акушерки и медицински сестри
netinfo

Илияна Христова от професионално направление „Обществено здраве“ и Мария Славова от професионално направление „Здравни грижи“ получиха от ректора наградата “Отличник на Випуск 2014”. Доц. Емануела Мутафова, декан на факултета по Обществено здравеопазване към МУ – Варна за първи път връчи Награда на декана на ФОЗ за заслуги към развитието на факултета. С наградата бе удостоена проф. д-р Стоянка Попова – първи декан на факултета по обществено здравеопазване в периода 2002г. – 2011г. Доц. Мутафова връчи и новоучредената награда на името на Проф. д-р Мирослав Попов, с която ще бъдат отличавани магистри и докторанти за значими постижения в защитените от тях магистърски и докторски тези на д-р Наталия Ушева.