/ „Д-р Петър Берон”
Дванадесетокласниците имаха своята абитуриентска вечер в изискания ресторант на върха на най-високия небостъргач в Лос Анджелис
Ученици от варненската Математическа гимназия „Д-р Петър Берон” за поредна година взеха участие в Конференцията за международно космическо сътрудничество на НАСА, която се проведе в Лос Анджелис, съобщиха от гимназията.

Абитуриентите Иво Песев, Златан Димитров, Даниел Петров, Симеон Гачев и десетокласничката Катерина Бахтигалиева представиха пред учени от НАСА своите проекти Уни Спейс и Кибела по време на научните сесии, както и  в постерната сесия на Международната конференция.

„Д-р Петър Берон”

Учени от комисията по оценяването на проектите дадоха много висока оценка на проекта UNISPACE, класиран на първо място в конкурса.

„Д-р Петър Берон”

„Д-р Петър Берон”

Учениците имаха възможност да присъстват на дискусии със световно известни учени като проф. Дайсън, проф. Франк Дерек от SETI института. Запознаха се с втория астронавт стъпил на Луната Бъз Олдрин, с главния изпълнителен директор на „Амазон“ Джеф Безос, с Робърт Зубрин – президентът на Марсианското общество и много други учени, както и астронавти от НАСА.

Дванадесетокласниците имаха своята абитуриентска вечер в изискания ресторант на върха на най-високия небостъргач в Лос Анджелис. Учениците посетиха обсерваторията и планетариума Грифит, наблюдаваха залеза на Слънцето от известното кафе „Ресторант на края на Вселената“, направиха наблюдения на Луната с телескопите на Обсерваторията.

В програмата им бе включено посещение на големия културен комплекс Гети, Холивуд, Санта Моника, както и на театрална постановка.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК