Варненски полицаи отнесоха псувни и юмруци
Варненски полицаи отнесоха псувни и юмруци / netinfo
33-годишен шофьор се е сбил с пътни полицаи на бул. “Христо Смирненски” вчера сутринта, след като е бил спрян за проверка. Задържаният с инициали М.Г.е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, съобщиха за Дарик от ОДП Варна. Шофьорът нанесъл удари срещу полицаите, отправял им обиди и заплахи, след което счупил дрегера им. Инцидентът вече се разследва от прокуратурата.

Втори случай на хулиганство срещу полицаи е регистриран в същия ден. В ранния следобед униформени от Трето РПУ са изпратени да потушат скандал между съседи в кв. "Младост". На място е установено, че мъж с инициали В. Я. от търновското с. Килифарево системно тормози съседите си.

При появата на униформените мъжът прехвърля яростта си върху тях, като започнал да им крещи и да ги заплашва. Селянинът е бил във видимо нетрезво състояние. Отказал да представи документи за самоличност и се опитал да нападне полицаите.

Те, от своя страна, го закопчават с белезници, след което задържаният се самонаранява на оградата пред блока.

На място е повикан екип на Бърза помощ. Задържаният се нахвърлил и върху медиците. След преглед той е задържан за 24 часа. Случаят е докладван в прокуратурата, която предстои да му повдигне обвинение за грубо нарушаване на обществения ред.