Варненец създава уникални торти и шоколадови бонбони
96137
Варненец създава уникални торти и шоколадови бонбони
  • Варненец създава уникални торти и шоколадови бонбони
За 41-годишния Георги Секулидис от Варна няма тайни в сладкарството, а тортите и шоколадовите му произведения са неповторими.  
Сръчните ръце на майстора правят неповторими сватбени торти с пресни горски плодове. Превъзходна е и тортата му с домашен крем, орехи и смокини.  

За изработката на всяка една торта Шеф Секулидис използва качествени продукти, подбрани лично от него. Изгражда тортите си с леко сиропирани и ръчно изготвени блатове. Използва домашен сладкарски крем, приготвен с маскарпоне с автентичен произход и специално селектиран, качествен шоколад. 


Пресни сезонни плодове и старателно подбрани продукти са другите съставки на кремовете.Обръща се внимание и на най малките детайли. Обгръща тортите с глазура, изготвена от най-качествен белгийски шоколад. За финалното докосване - декорацията, залага на специално селектирани плодове или шоколадови орнаменти.

Един от специалитетите на маестро Секулидис са ръчно изработените шоколадови бонбони. Глазурите, украсите, пълнежите и кремовете им са по негови рецепти, в които са вложени всичките му познания и опит. 

Пралина с бадемов крокан
Пралина с бадемов крокан sekulidis.com/

Забележителни са и шоколадови яйца, изработени от натурален шоколад и пълни с шоколадови бонбони. 

За изработка на всички сладкиши Георги Секулидис използва основно висококачествен белгийски и италиански шоколад. Разчита и на изцяло натурални съставки.

Шеф Секулидис има 20 години опит в кулинарията. 15 от тях посвещава на сладкарството. Като главен готвач на един от популярните варненски хотели е готвил вкусни специалитети за имена като „Бони М”, Джон Лоутън, Стоянка Мутафова, Любо Нейков, Васил Найденов и много други. 

Интервю с шеф Георги Секулидис ще откриете в аудио зоната.