/ Община Варна
Варна се включи в националната инициатива за масово кръщене на бебета, организирана от Движението за национална кауза (ДНК), която има за цел да постави темата за демографската криза на дневен ред в обществото. Патрон на събитието е Негово Светейшество Патриарх Неофит.

Кръщенето се проведе едновременно в 10 града. По данни на организаторите в него са участвали над 1000 бебета, заченати през 2016 г.

Община Варна

В морската столица в инициативата се включиха семействата на 42 деца, а сред кръстниците, избрани от родителите, бяха кметът на Варна Иван Портних, д-р Милен Врабевски - създател на фондация "Българска памет" и Ивайла Бакалова.

Община Варна

Точно в 11 ч. в катедралния храм "Свето Успение Богородично" Варненският и Великопреславски митрополит Йоан започна тържествената церемония, а кметът Иван Портних стана кръстник на Александър, Антон, Валентин, Даная, Карина и Теодор.

Община Варна

"Благодаря за привилегията да бъде кръстник на децата. Нека бъдат здрави, щастливи и да сбъдват мечтите си. Приветствам организаторите от ДНК за каузата, вярвам, че догодина тя ще премине при още по-голям интерес", каза кметът Иван Портних. 

Община Варна