Валери Симеонов взе на прицел "варненските радетели на развлекателната индустрия"

Вицето не установил сериозни нарушения в КК "Златни пясъци"

Вицепремиерът Валери Симеонов
Вицепремиерът Валери Симеонов / БГНЕС, архив
Вицето не установил сериозни нарушения в КК "Златни пясъци"
Вицепремиерът Валери Симеонов проверил в петък вечер варненски заведения съвместно с РЗИ и варненската полиция. Смият той се е похвалил в социалната мрежа, че са съставени констативни протоколи и предписания на  Куба бар, Пунта Кана, Кубо, Макалали, както и бар Брик (срещу Фестивалния център). Симеонов проверил и заведенията в КК "Златни пясъци", където не установил сериозни нарушения. Два часа по-късно се върнал на Алея Първа, където почти всички били спрели озвучаването, с изключение на един бар - "Макалали", на чиито собственици е съставен акт.

Ето какво съобщава Симеонов във Фейсбук:

Снощи бяха извършени проверки на заведенията във Варна и региона. Оказа се, че проверките в София и Бургас не са повлияли на местните радетели на развлекателната индустрия. Бяха проверени заведенията от Алея Първа / Морска градина, където е съсредоточен нощният живот на града. Навсякъде беше спряно озвучаването като бяха съставени констативни протоколи и предписания на: Куба бар, Пунта Кана, Кубо, Макалали, както и бар Брик (срещу Фестивалния център).
Беше проверен и комплекс„Златни пясъци“, където не бяха констатирани сериозни нарушения, с изключение на ресторант Делфин и още няколко заведения от открит тип.

Два часа по-късно бяха отново проверени заведенията от Алея Първа, където всички обекти бяха спрели озвучаването с изключение на Макалали. На клуба беше съставен акт и предстои налагането на сериозни санкции. Проверките бяха извършени със съдействието на органите на РЗИ Варна, икономическа полиция и ОДП Варна. В по-голямата част от случаите на проверките беше оказано пълно съдействие от управителите и собствениците на заведенията. В случаи на нарушения на гореспоменатите заведения, очакваме сигнали на телефона към политическия ми кабинет - 02 940 30 03. Както и за нарушения от цялата страна. 

За пореден път бяха установени и неправомерно издавани категоризации на заведения върху пясъчната ивица на плажовете от Министерство на туризма, за които следващата седмица ще бъде сезирана Прокуратурата, съобщава вицепремиерът в социалната мрежа.