Ивелин Росенов Маринов и Ангел Албенов Петров
Ивелин Росенов Маринов и Ангел Албенов Петров / Дарик Варна
Убийството на самотно живеещия пенсионер по болест Недко Великов във варненското село Войводино е било извършено заради тава и менче, които после са били захвърлени. От къщата на 59-годишната жертва не липсва нищо друго освен домакинските съдове.

Арестуваха двама души за жестокото убийство във Войводино

Това стана ясно при гледане на мерките за неотклонение на обвинените за жестокото престъпление Ивелин Росенов Маринов и Ангел Албенов Петров от Вълчи дол. Варненският окръжен съд наложи на двамата мъже, които са от ромски произход, най-тежките мерки за неотклонение „задържане под стража”.
 

Ивелин Росенов Маринов и Ангел Албенов Петров (на преден план)
Дарик Варна

От прокуратурата изтъкнаха, че обвиняемите са дали обяснения за случилото се в нощта на 16 срещу 17 ноември, които представляват самопризнания

Пребитият до смърт във Войводино разчитал на магаре и пенсия по болест

29-годишният Ивелин обаче заяви в съдебната зала, че не е извършил убийството, защото е със 100 % инвалидност. Заради здравословното си състояние той поиска да бъде пуснат под домашен арест, тъй като не можел да се обслужва зад решетките. 
 

Ивелин Росенов Маринов
Ивелин Росенов Маринов, снимка: Дарик Варна

След заседанието неговият адвокат Бахредин Юсеин разкри, че не е виждал решение на ТЕЛК, но Ивелин имал изгаряния по ръцете и с едната не можел да борави. Мъжът има завършено основно образование. Безработен е и с две деца
 

Ангел Албенов Петров
Ангел Албенов Петров, снимка: Дарик Варна

С две деца е и 27-годишният Ангел. Той е станал баща преди 40 дни, а другото му дете е на 6 години. Семейството му живее с това на родителите му. Ангел е с основно образование и също е безработен, обясни служебният му защитник Снежана Гочева.
 

Ивелин Росенов Маринов (вдясно) и Ангел Албенов Петров
Дарик Варна

Убийството на Недко Великов не е извършено с брадва, а с тъп дървен предмет, който е намерен от разследващите. 
 

Ивелин Росенов Маринов и Ангел Албенов Петров
Дарик Варна

Ивелин Маринов и Ангел Петров могат да обжалват решението на съда.