Убиецът на Лора я помел със 113 км/ч на пешеходната пътека
Убиецът на Лора я помел със 113 км/ч на пешеходната пътека / Dariknews, aрхив

Жива верига в памет на Лора и всички загинали по пътищата ще бъде направена следващия вторник, 17 януари, от 16.00 ч., пред сградата на Окръжния съд. Това обяви Нели Петрова - майка на починалото момиче. В студиото на Дарик-Варна Петрова сподели, че се е надявала на присъда в максимален размер за 23-годишния Диян Станчев, причинил смъртта на Лора.

Инцидентът с 20-годишната Лора стана рано сутринта на 17 юли 2011 г. на бул. „Осми Приморски полк". Момичето е пресичало, когато на пешеходната пътека е било ударено от мотор „Хонда", управляван от Диян Станчев.

На 4 януари Станчев сключи споразумение с прокуратурата за условно наказание от две години. Подсъдимият е признал вината си и е отказал делото му за причиняване на смърт по непредпазливост да бъде гледано по общия ред.

Нели Петрова разкри, че тя, бащата на Лора и адвокатите им са били уведомени за споразумението след неговото сключване. Според експертизите при инцидента моторът се е движел със скорост 113 км/ч, а в кръвта на мотоциклетиста не е бил открит алкохол, разкри Петрова.

Опечалената майка заяви, че най-вероятно ще предяви граждански иск към Станчев. Петрова се закани, ако не успее да се пребори за ефективна присъда, да стигне до Европейския съд в Страсбург. Както и да изпрати открито писмо до всички чужди посланици, в което „да им покаже каква е правосъдната система в България".

„Няма да спра да се боря в памет на моето дете и всички, които загинаха по пътищата", категорична бе майката на Лора.