Турски туроператори с интерес към спа туризма във Варна
Турски туроператори с интерес към спа туризма във Варна / Impact Press Group, архив

Турски туроператори са проявили интерес към възможностите за спа и релакс туризъм във Варна и курортите край морската столица по време на Световното туристическо изложение „East Mediterranean International tourism and travel”. Варна е привлякла вниманието и на хотелиери, търсещи контакти с пътнически агенции, които водят български и чуждестранни групи от страната ни към Турция. 

EMITT,  което се провежда в Истанбул от 30-ти януари до 2-ри февруари, е едно от най-големите                  6 туристически изложения в Европа. В момента в него участват представители на 4500 фирми, общини и региони от 62 страни от цял свят, сред които Индия, Мароко, Дубай, Египет, Куба, Русия, България, Гърция, Тунис, Ливан, Молдова, Судан, Тайланд, Аржентина, Бразилия, Кения, Южна Африка, Азербайджан, Грузия, Палестина, Узбекистан, Северен Кипър, Германия и т.н.

Организаторите на EMITT отбелязаха, че въпреки икономическата криза броят на участниците в изложението е увеличен с 25% в сравнение с м.г. и с 10% спрямо 2012 г.