Трима съкилийници пребили Несрин в ареста
Трима съкилийници пребили Несрин в ареста / netinfo
Задържаният за блудство с непълнолетен и побой Несрин Кязимов от село Генерал Киселово е бил бит и залят с вряла вода в следствения арест. Това потвърди за Дарик адвокатът му Пенчо Иванов. Инцидентът е станал веднага след задържането на Несрин на 13 март. Той е бил настанен в една килия с още трима задържани, които са го разпознали.

Кязимов е с изгаряния от първа и втора степен по слепоочието и тялото, както и с отоци от побоя. Прегледан е от лекар, който му е дал мехлем за раните.

Адвокат Иванов е успял да се срещне с клиента си и да се запознае със здравословното му състояние вчера. Медицинската експертиза ще бъде представена утре в Окръжния съд, където Несрин ще обжалва мярката си за неотклонение. Той е готов да обяви и имената на тези, които са го били и залели с вряла вода, ако съдът го попита, каза още адвокатът му.

В момента Несрин се намира в друга килия, където е преместен след инцидента. Засега нямал проблеми с новите си съкилийници.

250 души от село Генерал Киселово са се подписали в защита на Несрин Кязимов. Подписката ще бъде представена утре в съда - заяви Пенчо Иванов. Според него клиентът му категорично ще влезе в затвора, но за побой, а не за блудство.

Срещу 31-годишният Несрин Ахмедов Кязимов са повдигнати обвинение за изнудване с нанасяне на побой и хулиганство, придружено с изключителен цинизъм. В нощта срещу националния празник 3 март той обвинил две момчета от Генерал Киселово в кражба на кабели и ги затворил в собствената си кръчма в селото. Съблякъл ги голи и започнал да се гаври с тях, като ги залял с белина и ги карал да пушат цигари със задниците си, твърдят пострадалите.

Цялото интервю с Пенчо Иванов - адвокат на Несрин Кязимов, може да чуете, след като изтеглите звуковия файл.