Реанимобилът е безвъзмездно предоставен от организацията Червен Давидов щит на Израел чрез Двунационалната търговска камара България – Израел
Реанимобилът е безвъзмездно предоставен от организацията Червен Давидов щит на Израел чрез Двунационалната търговска камара България – Израел / УМБАЛ "Света Марина" Варна
Ще транспортира тежко пострадали хора от хеликоптерната площадка до Спешния център на лечебното заведение

От днес варненската УМБАЛ „Св. Марина“ разполага с още една линейка. Председателят на Български Червен кръст Христо Григоров официално връчи ключовете на изпълнителния директор на болницата проф. д-р Валентин Игнатов.

Реанимобилът е безвъзмездно предоставен от организацията Червен Давидов щит на Израел чрез Двунационалната търговска камара България – Израел.

УМБАЛ "Света Марина" Варна

Президентът на Двунационалната търговска камара България-Израел Авиноам Катриели припомни, че това е поредната предоставена от тях линейка и сподели: „Това е дарение, което се дължи на огромната любов и уважение на израелския народ към България и искрено се надявам тя да спасява живот, да е в помощ на Варна и варненци“.

Катриели и Григоров споделиха, че съвместно ще осигурят допълнителното оборудване на линейката.
 

УМБАЛ "Света Марина" Варна

Проф. д-р Валентин Игнатов благодари от името на ръководството на болница „Света Марина“ за направения жест и изрази надежда, че благодарение на придобитата линейка, ще се подобри бързото транспортиране на пациенти, а също и тежко пострадали хора от хеликоптерната площадка до Спешния център на лечебното заведение.