/ ДГ Звънче 
С много танци, игри и забавления премина годишният концерт на варненската детска градина №29 „Звънче“. Близо 200 деца взеха участие в събитието под наслов "Околосветско пътешествие", а родителите им ги аплодираха в двора на детското заведение. 

Чрез своите танци малчуганите пътешестваха с кораба на мечтите, който ги отведе в далечни страни. Моряците отпътуваха към близка Русия, похапнаха пуканки в Америка, посетиха гореща Африка. Танцуваха самба на карнавала в Бразилия, потопиха присъстващите в духа на Франция с романтичен танц, акостираха на бреговете на слънчева Италия, за да потанцуват "тарантела", като преди това минаха през магичната Испания с огненото "Пасо добле".

На кораба се качиха и приятелите им от танцовия клуб по акробатичен рокендрол "Стар денс". 

ДГ Звънче 
ДГ Звънче 

Накрая децата се завърнаха в най-красивия роден български бряг с докосващия сърцата танц и посланието „Да носим винаги България в сърцата си, да се гордеем, че сме българи и да се завръщаме отново където и да идем по света. Защото тя винаги ни очаква”. 

Специален гост бе кметът на район "Младост" Христо Христов, който зарадва малчуганите с подаръци. 

ДГ Звънче 
ДГ Звънче 

„Нашата градина е носител на приза "Зелен флаг" за екологично образование, което е основен приоритет в дейността ни. Получената през годината награда от Българското движение "Син флаг" и висока оценка на Фондация за екологично образование за дейността на децата и учители по проекта "Големият лов на растения" ни нарежда сред първите пет екоучилища", каза директорът на детската градина Ирена Ганева.