Спартак се събира на 12-и, играе 11 мача през подготовката
Спартак се събира на 12-и, играе 11 мача през подготовката / netinfo
Футболистите на Спартак Варна ще се съберат за първи път през новата година на 12-и януари. Тогава се очаква среща с тях да проведе и новоназначеният спортно - технически директор в клуба Драголюб Симонович. На 13-и и 14-и януари футболистите ще минат на групи функционални медицински изследвания.

25 играчи ще започнат подготовка със Спартак. 6 ще бъдат новите, които ще стартират с подготовката от тях сигурните засега са Боян Илиев, Ангел Стойков и Иван Найденов. В отбора се завръща и Владислав Мирчев, който бе преотстъпен на БАТЕ Борисов до края на миналата година. В Спартак искат да вземат под наем младежкия национал на Славия Орлин Орлинов. Днес предстои среща на вратаря Генко Славов с изпълнителния директор Живко Великов, на която се очаква двете страни да се договорят за завръщането на стража във варненския клуб.

Междувременно стана ясно, че заедно с мачовете от международния турнир в Албена, Спартак има залегнали в програмата 11 контролни срещи. Първата проверка на възпитаниците на Георги Мирчев е срещу тима на Волов на 24-и януари. 5 дни по-късно варненци ще срещнат тима на Локо Сф. След това идва ред на турнира в Албена. Извън програмата там "соколите" ще изиграят контролна среща с Дунав Рс. След турнира има предвидени още 2 проверки с Калиакра и Нафтекс.