С продажба на тениски Възрожденци събират пари за нова Стена на героите
С продажба на тениски Възрожденци събират пари за нова Стена на героите / netinfo

Уникалната варненска Стена на героите, събрала на едно място най-великите българи, ще има продължение. Инициаторите за създаване на патриотичните графити на стената до Аспаруховия мост са решени да изрисуват нова стена, съобщават „Възрожденци - Варна".

Събирането на средства за бои и останалите нужни консумативи младите патриоти започват с продажба на тениски с лика на Васил Левски и Капитан Петко войвода. Всяка патриотичната тениска струва 15 лева. Печалбата ще бъде вложена в новата стена.

С продажба на тениски "Възрожденци" събират пари за нова Стена на героите
netinfo

„Ако ви харесва това, което сме направили до момента и желаете то да продължи, ще се радваме да бъдете с нас и да ни помогнете за изрисуването на още велики личности от българската история", пишат „Възрожденци - Варна" в страницата си във Фейсбук.

Миналата година патриотичната организация изрисува със собствени средства ликовете на Христо Ботев, Капитан Петко войвода, Георги Раковски, Георги Бенковски, Райна Княгиня, Баба Тонка и Паисий Хилендарски. Инициативата им бе продължена от Сдружение "Демо", което добави на стената портрети на български ханове и царете. Проектът на „Демо" бе озаглавен "Гордостта на вековете", финансиран от общината и посветен на кандидатурата на Варна за европейска столица на културата през 2019 г.