Родители отписват децата си от Строителната гимназия заради скандална директорка
Родители отписват децата си от Строителната гимназия заради скандална директорка / Dariknews.bg

Родители са готови да поискат отпускните на децата си от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Васил Левски" във Варна, заради връщането на работа на дисциплинарно уволнена директорка, пише Varnautre.bg.

Днес експерти от Регионалната инспекция по образованието във Варна са въвели в училището Магдалена Вуцова и са присъствали на приемането и предаването на документи между нея и старата директорка Калина Нушева.

Връщането на Вуцова в Строителна гимназия от съда предизвика протест сред ученици и родители. Под сурдинка коментираха, че когато са я уволнявали скандалът е бил огромен, а сега се връща тихомълком, с надеждата историята да не се раздухва. Родители и ученици обаче са направили и подписка. Те ще я внесат до министъра на образованието и РИО и ако действията им нямат резултат и Вуцова остане директор, родителите са готови на крайната мярка да отписват децата си от гимназията.

Ученици обясниха, че предпочитат да държат приравнителни изпити в средата на учебната година, за прием в други училища, отколкото да останат професионалната гимназия, щом тя е оглавявана от Вуцова. По думите на родители, вече имало и молби за напускане от страна на някои учители.

Деца и родители настояват да остане сегашната им директорка Калина Нушева, защото само за година е успяла да се справи с тоталната анархия в школото, оставена от предшественичката й.

След като ученици се събраха на протест пред сградата на училището, преподавателка, за която се говори, че е човек на Вуцова, привика някои от децата и им нареди да си ходят. Десетокласнички пък разказаха, че още сутринта след влизането на Вуцова в училището, на класовете е било забранено да участват в протеста.