Решават мярката на обвиняемия за убийството на Александра
Решават мярката на обвиняемия за убийството на Александра / БГНЕС, архив

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане за мярка за неотклонение "задържане под стража" на Красимир Тодоров. 19-годишният мъж е обвиняем за убийството на Александра от Провадия. 13-годишното момиче изчезна на 22 март, а тялото й беше открито преди ден в мазе в изоставена сграда в града. Предварителните данни от аутопсията показват, че момичето е било удушено.

Разследването до момента установи, че причина за тежкото престъпление е кражба на златни бижута. Все още се издирват част от накитите й.

Заподозреният младеж е съсед на почерненото семейство. Първоначално полицията задържа трима за престъплението. Все още обаче се установява дали другите двама заподозрени - мъж и жена, са били съпричастни със смъртта на момичето.

Междувременно от прокуратурата отрекоха да е оказван натиск на обвиняемия, който направи самопризнания. Назначени са множество експертизи, за да се установи дали младото момиче е изнасилено.

Ако се докаже вината на Красимир, законът предвижда наказание до 20 години затвор, доживотна присъда или до живот без право на замяна.