Ремонтират кучешкия приют в Каменар с 50 хиляди лева
Ремонтират кучешкия приют в Каменар с 50 хиляди лева / Фейсбук

Две халета в приюта за безстопанствени кучета в Каменар ще бъдат покрити, а едно ще се ремонтира, като за целта са предвидени 50 хил. лв. Това съобщи Николай Няголов – шеф на общинската дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред“. Той се срещна с природозащитници, които излязоха на протест срещу условията, при които се отглеждат животните в приюта.

Недоволните варненци твърдят, че по време на снеговалежите кучетата са били принудени да живеят при минусови температури, а в клетките им е имало сняг. Протестиращите обясниха, че не искат мигновени реакции по време на бедствие, но според тях е неприемливо в продължение на година двете халета от открит тип да не бъдат закрити.

Заради обилните снеговалежи и навявания в първия ден на бедствието достъпът до Каменар е бил възпрепятстван, но с помощта на тежка техника пътят е бил разчистен и служителите в приюта са били сменени, увери Няголов. По негови думи за животните, които в момента са 100 и са в добро здраве, се грижат 10 души. През най-студените дни починали кучета в приюта няма.