/ dariknews.bg
Действията на полицая, който при преследване край варненското село Генерал Колево простреля един от бегълците, се разследват от Окръжната прокуратура в морската столица, съобщават от пресслужбата на държавното обвинение. Куршумът на служителя на реда е засегнал седалищния мускул на 17-годишния Осман, който е настанен в болница с лека телесна повреда. 

Полицейска гонка във варненско село, има прострелян

Инцидентът стана в неделя около 11 ч. на входа на селото.  Служители на реда подали сигнал със стоппалка за спиране на "Опел Астра", в която пътували трима младежи от село Пет могили. 19-годишният водач Али М. обаче не се подчинил и бил последван от полицейския екип с микробус "Фиат Ивеко"  с пуснат звуков и светлинен сигнал. В края на селото той катастрофирал и се врязал в полицейския автомобил. 

След произшествието спътниците на Али побегнали, за да се укрият.  При преследването е бил прострелян Осман, а другото момче все още е в неизвестност. 

Срещу водача Али, който е неправоспособен, Районната прокуратура в Девня е образувано бързо производство за противозаконно попречване на орган на властта да изпълни задълженията си. Престъплението се наказва с лишаване от свобода до 3 години и глоба от 500 до 2000 лева.