Първите коли на Grand Auto 2013 се продадоха още преди откриването
Първите коли на Grand Auto 2013 се продадоха още преди откриването / снимка: Grand Mall

Във Варна при голям интерес се откри Grand Auto 2013. Това е третият поред автосалон, който се провежда в най-големия търговски център в морската столица. Часове преди официалния старт бяха реализирани и първите продажби.

Култовата американска «масъл кар» Chevrolet Camaro, която за пръв път се представя на изложение във Варна, стана подарък за рождения ден на сина на бизнесмен от Силистра. Ярко жълтата спортна кола беше продадена от вносителя „Булвария” за 88 000 лв.

Мощният автомобил е от серията  Chevrolet Camaro Transformers Special Edition с двигател 6.2 л V8 и с респектиращите 405 конски сили. Но силата е нищо без контрол, затова Camaro е оборудван със система за изключване на част от цилиндрите, и се предлага по избор с 6-степенна механична или автоматична трансмисия, плюс системи за контрол които позволяват без усилия цялата тази мощ да бъде овладяна.

Camaro е създаден, за да заковава погледите със своите изчистени остри форми и скулптрирани повърхности. Всеки детайл в тази кола е подчинен на чистото удоволствие от агресивната езда. Легендата Camaro е реверанс към ХХ век – в него нищо не е спестявано, няма икономии, всичко е голямо – това е машина за хора, които обичат живота, твърдят феновете на марката.

Другата ранна продажба на Grand Auto 2013 е от срещуположна пазарна ниша – компактен градски автомобил. Това е Pegeout 208 бежов металик, автоматик. Автомобилът е продаден от вносителя „София-Франс Ауто ” за 28 000 лв.  Ще го кара дама от Варна.

Компактната френска кола вози меко, стабилно и пътниците не усещат неравностите на пътя, което е рядкост за автомобили от този сегмент. Послушна е при по-рязко влизане в завой и предлага удобство и комфорт, както за водача, така и за пътниците.

Официалният застраховател на изложението Grand Auto2013 е ЗАД Армеец, а официален лизингодател е УниКредит Лизинг. Входът на изложението е безплатен за всички посетители на Grand Mall.