Пуснаха Иван Славков от ареста срещу 85 бона
Пуснаха Иван Славков от ареста срещу 85 бона / DarikNews.bg, архив

Варненският апелативен съд пусна под парична гаранция бившия общински съветник от ДПС Иван Славков. Сумата в размер на 85 хиляди лева трябва да бъде платена до 15 дни. Съдебното решение няма да влезе в сила веднага, тъй като прокуратурата има право да го обжалва в 7-дневен срок.

Славков беше задържан на 20 октомври 2008 г. Той е обвинен в създаване, ръководене и участие във въоръжена престъпна група за разпространение на наркотици, склоняване на жени към проституция, трафик на хора и пране на пари. В рамките на досъдебното производство от общо 24-те обвиняеми прокуратурата сключи споразумения за различни по вид и размер присъди с 19 лица, които вече са одобрени от съда и са влезли в сила.

Групата работила по обща схема за получаване на пари от организирана проституция на територията на Варна, на курортните комплекси и околностите. В различни периоди от време ръководно участие в нея е вземал и бившият общински съветник Веселин Данов, спрямо когото след подписано споразумение с прокуратурата има влязла в сила присъда.

Бившият собственик на ФК "Спартак" отказа съкратено следствие и делото тръгна по общия ред.