Пускат варненската съдийка под гаранция от 20 000 лева
Пускат варненската съдийка под гаранция от 20 000 лева / netinfo
Гаранция от 20000 лева наложи Софийския градски съд на задържаната на 17 юли с подкуп от 10 000 лева председателка на варненския административен съд Анелия Цветкова. В срок от 15 дни парите трябва да се внесат. Единият от адвокатите на съдийката – Юлиян Георгиев каза, че мъжът, който се е обърнал към ДАНС Стефан Стефанов и е предал на Цветкова парите имал лично отношение. В същото време съдията по делото отбелязал, че доказателственият материал е противоречив. За откритите в дома на съдийката над 150 000 лева Георгиев каза, че това били спестяванията й и били в дома й, защото не ползвала банки.

„Начинът на депозиране на едни показания и предлагането на тези пари да бъдат предадени, обработени е доста странен. Парите се обработват от полицията. Противоречиво е отношенията, които са съществували между хората и причините, които са ги мотивирали да се обърнат към нас”, заяви още адвокатът и допълни, че относно въпроса какви са версиите на прокуратурата трябва да се пита там, защото „прокуратурата е формирала обвинение – те казват, че това е за подкуп”.

Адвокат Георгиев разказа още, че „този господин (Стефан Стефанов) й е звънял 63 пъти и й е изпратил 25 смс-а. Тя се е опитала да го убеди да не правят тази среща, защото има много ангажименти, но той е настоявал, че трябва да се осъществи и е настоявал за точно определен час, който не е съвпадал с нейното разпределение на работното време. Тя се е опитала да изтегли тази среща двукратно и не е успяла”.