Дали да се възстановят солните минерални бани и закритите родилно и хирургическо отделение в Провадия. Това ще решат на местен референдум днес жителите на общината. Необходимата за целта подписка е внесена в администрацията и гласувана от Общинския съвет.
Провадийци настояват да се възстановят солните минерални бани, които не отстъпват по показатели на тези в Карлови Вари в Чехия. 

Според две постановления на Министерски съвет провадийската вода влиза в списъка на минералното богатство с национално значение, обясни пред Дарик инж. Кадрия Мехмед – председател на Инициативния комитет за организиране на допитването.

След приватизацията минералните бани в Провадия са затворени и разрушени, а балнеолечението, с което се е славел градът, вече не съществува.
Първото лечебно изворче е открито от млад войник през 1917 г., а през годините се развива като модерен курортен център по балнеология, даващ препитание на местните хора, разказа Мехмед.

Провеждането на референдума ще реши и въпроса с болницата в града, останала без хирургично и родилно отделение преди 7 години.