Протестанти спъват оставката на Кирил Йорданов
Протестанти спъват оставката на Кирил Йорданов / снимкa: Impact Press Group

Жалба срещу оставката на Кирил Йорданов е депозирана в Общинската избирателна комисия, научи Дарик. Информацията беше потвърдена от председателя на комисията Кристиян Богоев.

Жалбата е от Протестантска евангелска общност и е постъпила буквално в последния момент преди Общинският съвет да избере утре временно изпълняващ длъжността кмет на град Варна.

Жалбата трябва да бъде представена в Административния съд, който да прецени имат ли основание от Протестантската евангелска общност  да протестират срещу оставката на Йорданов като кмет на Варна.

Произнасянето на съдиите обаче може да се забави, а това да отложи и избора на временен градоначалник.

Кристиян Богоев призна, че все още не е виждал жалбата, тъй като пътува към Варна, и по тази причина не можа да каже повече подробности.

Жалбата на практика няма да отмени утрешната сесия на Общинския съвет, но първата и най-важна точка може да отпадне за неопределено време.

Юристи, потърсени от Дарик за консултация, изразиха мнение, че въпросната общност е юридическо лице и не би следвало да се жалват в това си качество срещу оставката на варненския кмет Кирил Йорданов.