Представят  „Танцът на Хънтингтън“ във Варна
Представят „Танцът на Хънтингтън“ във Варна / zdravennavigator.bg

Прожекцията на документалния автобиографичен филм „Танцът на Хънтингтън“ ще бъде представена във Варна. Това събитие е чат от информационната кампания на Българска Хънтингтън Асоциация за 2015 година и има благотворителна цел – събраните средства ще подпомогнат дейността й за облекчаване живота на хората с болестта на Хънтингтън у нас и техните семейства, както и за по-голяма видимост в обществото на това рядко невродегенеративно заболяване с летален край.

След края на филма ще се състои дискусия с проф. Ара Капрелян- професионалист подкрепящ каузата на организацията и притежаващ значителен опит в работата с пациенти с болест на Хънтингтън, който ще представи актуални новини за болестта, нейното съвременно лечение и диагностика, както и със семейства от региона, които се борят с това заболяване.

Проф. д-р Ара Капрелян - ръководител катедра нервни болести и началник Клиника по нервни болести в УМБАЛ "Св. Марина", ще представи актуални новини и информация от 67-мата годишна среща на Американската академия по неврология, проведена във Вашингтон. Там специалисти са представили нови данни за болестта на Хънтингтън и други редки неврологични заболявания.

Филмът ще бъде излъчен тази вечер от 19:00 часа в Концертното студио на Радио Варна.