Пращат допълнителна техника в бедстващи села в Долни чифлик
Пращат допълнителна техника в бедстващи села в Долни чифлик / пресцентър

Министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова, заедно с областния управител на Варна Стоян Пасев и началника на Областно пътно управление Варна Румен Илиев посетиха Община Долни Чифлик, която обяви частично бедствено положение. Поради обилния снеговалеж през последните дни там две села – Голица и Булаир с население общо около 400 души, са откъснати и до тях няма достъп. По разпореждане на министъра 6 машини – един ротор, два грейгера и снегорини, са пренасочени допълнително към двете села, за да помогнат в разчистването на пътищата към тях.

Дейностите по разчистването на пътните отсечки и осигуряване на достъп до последните две населени места без такъв на територията на област Варна се координират от кмета на Долни Чифлик Красимира Анастасова и началника на ОПУ – Варна Румен Илиев.

При посещението си в общината Министър Павлова направи и инспекция на санирани сгради със средства от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.