пожарна
пожарна / DarikNews.bg, архив
Пожарът в района на хипермаркета в кв. "Вл. Варненчик" е погасен, съобщават от пресцентъра на варненската полиция. 
Пожарът се е разпрострял на площ около 40 декара, основно сухи треви и отпадъци.  Предполагаемата причина за възникването му е небрежност при боравене с открит огън.
До момента е установено, че при пожара са нанесени следните материални щети: изгорели са 2 метални бараки, частично засегнати са 3 автомобила и автобус.

Сигналът за пожара е бил подаден в 11,54 ч. днес, а пожарът е бил локализиран малко преди 14 ч. В гасенето са участвали общо 9 автомобила на РД ПБЗН - Варна и над 30 пожарникари. От община Варна на място са били изпратени 2 водоноски, а в гасенето активно са се включили с подръчни средства и около  15 граждани.

Двама от гражданите, включили се в гасенето, са се оплакали от обгазяване, прегледани са и им е оказана медицинска  помощ  на място от екипите на "Спешна помощ", не се е наложило настаняване в болница.  Към момента на мястото на пожара все още дежурят 2 ППА с екипите им. Ръководството и служителите на РД ПБЗН благодарят на Община Варна и всички граждани, включили се в погасяването на огъня, за оказаното съдействие.