Потвърдиха арестите на двама сводници
Потвърдиха арестите на двама сводници / netinfo
Апелативният съд потвърди арестите на 50-годишния Юлиян Йосифов и на сина му - 27-годишния Сали Сали, които с определение на Варненския окръжен съд от 27 април бяха задържани под стража. Двамата мъже от с. Пчелник са задържани обвиняеми по дело за трафик на жени, склоняване към проституция и пране на пари, съобщиха за Дарик от пресслужбата на Варненския окръжен съд.

Апелативните магистрати прецениха, че срещу двамата са събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че са извършители на престъпленията, за които им е повдигнато обвинение. Юлиян и Сали са привлечени към наказателна отговорност за множество престъпления, извършвани в продължителен период у нас и в чужбина. Бащата е ръководил, а синът и други лица са участвали в организирана престъпна група, създадена, за да набира жени, с цел развратни действия – престъпления с изключително висока степен на обществена опасност.

Групата е извършвала трафик на жени, склонявани към проституция у нас и във Франция. В резултат на престъпните деяния лицата са получавали значителни парични приходи. Последната сума, получена от семейството на Юлиян с паричен превод от чужбина, възлиза на 3000 евро, а в годишната си данъчна декларация Йосифов е посочил доходи в размер на 1080 лв.

Обвинението сочи, че престъпната група е придобила парични средства в размер на 76 650 евро. За всяко от деянията законът предвижда наказание "лишаване от свобода".

Пресслужбата на съда припомня, че Юлиян е бил задържан и съден във Франция за сводничество още през 1999 година, като впоследствие е бил експулсиран от там със забрана да напуска България. При обиска в дома на Сали са открити документи, от които е видно, че синът притежава няколко автомобила, значителни парични средства, лични документи и банкови карти на други лица.

Както първоинстанционният, така и въззивният съд стигат до извода, че ако са на свобода, двамата мъже могат да се укрият, да извършат други престъпления или да окажат въздействие върху свидетели по делото.

Определенията на Апелативния съд във Варна са окончателни и не подлежат на обжалване. .