По един служител ще се грижи за пет кучета в приюта в Каменар
По един служител ще се грижи за пет кучета в приюта в Каменар / Dariknews.bg

Увеличение на служителите в общинския приют в с. Каменар с 4 щатни бройки предлага кметската администрация. Това стана ясно по време на днешното заседание на временната комисия по структура и общинска администрация към местния парламент.  Поисканото назначение на нови служители е заради нуждата от непрекъснато наблюдение на здравословното състояние на настанените животни и запазването на материалната база на приюта.

За назначението на нови работещи е осигурено финансиране от общинския бюджет (фонд „Работна заплата”). В писмото на кметската администрация обаче не се посочва за какви длъжности става въпрос. На заседанието на комисията не присъстваше и представител на администрацията, който да внесе повече яснота по въпроса. Това накара съветниците да поискат становище от администрацията на следващата редовна сесия на местния парламент.

Според Николай Недков от ДСБ поисканото увеличение на щатната бройка е необосновано. „За мен е обидно да гледаме решението на сесия, без да имаме яснота по въпроса. По този начин обиждаме и другите колеги общински съветници. Ще разгледаме случая, а нашата комисия не е наясно за какви служители става дума. Може да се касае и за три директорски позици”, каза Недков.

Станислав Темелков от „Атака” също изрази мнение, че назначението на нови служители не е наложително, тъй като при капацитет от 200 животни в приюта в Каменар в момента се отглеждат 100. „Това значи, че на всяко пето животно се пада по един човек, който да отговаря за него”, коментира Темелков.

Съветниците одобриха и преструктурирането на две длъжности в зоопарка – биологът да стане уредник, а общият работник – хигиенист. Ще бъде назначен и един зооинженер, който ще се грижи за диетата на животните.