Пет нови детски площадки се изграждат в Девня
Пет нови детски площадки се изграждат в Девня / снимка: Община Девня

С усилени темпове в Девня се изграждат модерни детски площадки по новите стандарти за безопасност. С общо 5 съоръжения за игри и забавления на най-малките девненци ще се сдобият различни райони на града, след като по предложение на кмета Свилен Шитов през юли местният парламент одобри актуализацията на Програмата за капиталовите разходи на Община Девня.

На финалната права е реализацията на проектите за детски площадки в парка на кв. „Девня-1", където ще бъде монтирана и люлка, както и в ЦДГ "Детелина" и "Незабравка". В двора на последната забавачка вече е положена и ударопоглъщаща настилка.

Съвсем скоро ще започне изграждането на нови детски площадки и в кварталите "Девня-2" и "Повеляново", а през октомври и в легендарния квартал "Химик", съобщи кметът на Девня Свилен Шитов.

Общият размер на инвестицията в новите съоръжения е около 50 000 лева. По думите на градоуправника състоянието на старите площадки не е много добро и затова се налага спешно вземане на мерки за обновяването на по-голямата част от тях.