„Отвлякоха” валутен касиер с няколко бона оборот
„Отвлякоха” валутен касиер с няколко бона оборот / DarikNews, архив

Инсценировка на отвличане разкриха варненски полицаи. Във вторник следобед 44-годишен мъж от Варна подал сигнал в полицията, че неизвестен е заплашил с огнестрелно оръжие и е отвлякъл 27-годишен варненец от валутно обменно бюро на Златни пясъци. Според обясненията му „похитителят” е принудил младия мъж, който работи като валутен касиер в чейндж бюрото, да даде целия дневен оборот. Сумата включвала 6620 лева, 320 евро, 170 щатски долара, 1000 рубли и 100 полски злоти.

По-късно полицаите установили, че става дума за инсценировка. Според тях “отвлеченият” е присвоил сумата. Той е задържан за 24 часа. Част от парите са намерени и приложени към делото.

За още един случай, свързан с обменно бюро на Златни пясъци, съобщават от пресслужбата на полицията. Около 21 часа снощи 19-годишна шуменка, касиерка в чейндж бюро в курорта, подала сигнал в полицията, че 62-годишен мъж от Израел е обменил 2 фалшиви банкноти от по 100 щатски долара. Мъжът е пристигнал на Златните преди три дни като организиран турист. По случая е образувано доседебно производство.