Областният кризисен щаб във Варна отмени забраната за провеждане на културно-масови мероприятия
Областният кризисен щаб във Варна отмени забраната за провеждане на културно-масови мероприятия / iStock/Getty Images
Театрите и кината във Варна няма да затварят. Областният кризисен щаб в крайморския град отмени забраната за провеждане на културно-масови мероприятия и затварянето на театри, кина и галерии.

Областният управител на града Стоян Пасев обясни, че след вчерашното решение е започнала кампания на политизиране на ситуацията, особено що се отнася до отбелязването на 100-годишнината на Драматичен театър "Стоян Бъчваров".

Проблемът е, че мерките не се спазват, допълни областният управител. По думите му около 8 март нито едно заведение в града не е спазвало противоепидемичните изисквания. Засечени са и 6 дискотеки, работещи в разрез със заповедите на властите. "Ще изкарам всички държавни администрации с контролни функции да правят проверки", каза областният управител и допълни, че ще настоява на нарушителите да се налагат максималните санкции.

По повод вековния юбилей на Драматичния театър във Варна, където тази вечер трябва да има специален спектакъл, областният управител посочи, че в сградата могат да бъдат допуснати максимум 120 души. Ако не бъдат спазвани правилата, нарушителите трябва да бъдат санкционирани.

Източник: NOVA