Отложиха дело срещу Миролюб Гаич
Отложиха дело срещу Миролюб Гаич / netinfo
Районният съд в Добрич разпореди сръбският бизнесмен Миролюб Гаич, срещу когото се води наказателно дело, да бъде призован чрез полицията. Съдът отложи насроченото за днес заседание заради неявяването на обвиняемия, който не е открит на посочения от него адрес.

Делото ще се гледа на 14 декември, когато разследването ще започне отначало заради замяната на съдебен заседател.

Районната прокуратура обвинява Гаич, че през периода февруари-май 1995 година "е възбудил и държал в заблуждение седмина спестители в "Югоагент-вложение", като им е причинил щети за 2 693 660 стари лева, за да набави за себе си имотна облага".

Чужденецът бе арестуван в Добрич след срива на т. нар. финансови пирамиди през 90-те години. В "Югоагент-вложение" внесоха пари спестители от цялата страна.

Миролюб Гаич и съпругата му Живка заведоха иск по Закона за отговорността на държавата за вреди, причинени на граждани, срещу Окръжната следствена служба. Семейството поиска да бъде възмездено с 16 340 533 лева заради понесените материални и морални щети от продължилото повече от десет години следствено дело. По-късно Окръжният съд в Добрич спря гражданското дело по молба на Миролюб Гаич.